Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Jak mám snížit cholesterol

Mám dost vysoký cholesterol co je nejlepší na snížení poraďte mi děkuji.

Odpovědi na otázku

dietou
Menej tukov stuzenych aj menej mäsa,ak vyprazat tak na olivovom oleji viac zeleniny a ak poradi lekár špecialnu dietu čo treba obmedzit a coho jest viac jest nizkotucne jogurty a vela vlakniny.
stačí dostatek pohybu třeba procházky, omezit tuky ve stravě
Antioxidanty, které najdeme v ovoci a zelenině. A dostatek pohybu, stačí rychlá chůze.
Změna jídelníčku, více ryb.
omezit tučné, začíst se speciální dietou
Jíst zdravě, moc nesolit, omezit uzeniny, tuky...je toho hodně, chce to takovou menší slabší dietku ..
Používejte Floru pro aktiv a dietní režim,vitamíny
kromě diety brát lecitin
Niacín je známy aj ako kyselina nikotínová alebo vitamín PP, ktorý patrí do skupiny vitamínov B . môže znížiť hladinu celkového aj škodlivého LDL cholesterolu. Najlepšie je začať malými dávkami 100 mg denne. Dávka sa môže postupne zvýšiť na 1-2 gramy trikrát denne, pričom terapia sa dá praktizovať niekoľko týždňov.
Snažte se jíst zdravě. Zdravě podle mého názoru neznamená jenom klíčky a sóju, ale potraviny, které jsou co nejméně technologicky upravené. To znamená žádné konzervy, instantní jídla, žádné smažené jídlo. Žádné předpřipravené hranolky z obchodu. Žádné křehčené maso (obsahuje chemii). Ale základní potraviny - libové maso, brambory, rýži , těstoviny upravené nejlépe vařením a dušením. Vejce mohou být, ale dávala bych přednost domácím. Kdesi podle výzkumu jsem přečetla, že ty z dovozu měly jiné parametry než ty naše.
Taky červená řepa snižuje hladinu cholesterolu v krvi a všechny napsane doporučeni k tomu .
nesolit, vynechat uzeniny, jíst zeleninu. Cholesterol hodně snižují např jablka.
DRUBEŽÍ MASO A RYBY,PEČIVO A KOLÁČE VYNECHAT.
Nežrat a hejbat se ;)
Jídlo netučné, ryby, maso králíčí, hodně zeleniny a ovoce a užívat sojový lecitin 1 tabletu denně, koupí se v lékárně.
Vynechte ze svého jídelníčku nasycené tuky. Maso nahraďte tučnými rybami a jezte stravu bohatou na vlákninu - celá zrna, zeleninu, ovoce a sóju (v podobě tofu a sójového mléka), užívejte olivový olej. A hlavně se pravidelně hýbejte a cvičte
Hodnotu cholesterolu může pomoci kontrolovat několik přírodních doplňků. Začněte užívat zároveň vitaminy C, E a česnek; jsou bezpečné i při dlouhodobém užívání a lze je užívat společně s klasickými léky. Vitamin E nesnižuje cholesterol přímo, ale zvyšuje hodnotu HOL cholesterolu a brání počátkům tvorby koronárních plátů. Vitamin C zvyšuje účinnost vitaminu E a předpokládá se, že kromě toho zvyšuje hladinu ochranného HOL cholesterolu. Schopnosti česneku snižovat hladinu cholesterolu není zcela prokázaná, ale ve vyváženém množství je prospěšný. Chrom pomáhá snižovat škodlivý cholesterol u lidí, jejichž strava obsahuje příliš mnoho chemicky čištěných potravin, a zároveň zvyšuje hladinu prospěšného cholesterolu. Stravu chudou na vlákninu můžeme obohatit semínky jitrocele blešníkového a ovesnými otrubami, které mají podobný účinek
Hlavně to chce upravit jídelníček, např. vejce můžete s klidným svědomím až tři týdně, maso také můžete červené i světlé, ale důležité je vykrojit tlusté, u světlého masa je ukryto většinou hned po kůží, proto kůži raději vynechte. Ryby také nejsou zdravé všechny, makrela, sledě nebo lososy jsou tučnější, neměl byste je jíst více než jednou týdně, mezi méně tučné ryby patří platýs nebo treska. Další zdravou potravinou jsou ořechy, také se to ovšem nesmí přehánět. Dopřát si můžete hrst denně. Vyvarovat byste se měl másla a pomazánkových tuků vůbec. Ke snižení cholesterolu je také dobré si koupin lecitin nebo se poradit s lékařem či lékárníkem na případných dalších lécích.
Hodně ryb a nic tučného v jídelníčku. Správné tuky, hodně vlákniny, hodně ovoce bylinné čaje, tomu určené, sójové výrobky . Nebezečná jsou vajíčka. Hodně pohybu!